Friday, March 26, 2010

Viljapea











Õpetus on võetud Buduaar.ee leheküljelt foorumist. Õpetus on lihtne ja loogiline ning selle järgi õppisin ka ise seda patsi tegema(seepärast ei pidanud vajalikuks ise hakata oma sõnadega seletama):

1. Jaga juuksed kaheks võrdseks osaks (kui soovid, võid juuksed eelnevalt hobusesappa kinnitada).

2. Eralda vasakpoolsest juuksevihust peenike salk ja pista see parempoolsesse juuksevihtu. Pinguta.

3. Eralda parempoolsest juuksevihust peenike salk ja pista see vasakpoolsesse juuksevihtu. Pinguta.

4. Korda 2. ja 3. sammu kuni soovitud pikkuseni või seni, kuni kiharad lihtsalt otsa lõpevad.Mida peenemad juuksesalgud võtad, seda keerukam jääb patsi üldmulje. Jälgi, et salgud oleksid ühepaksused, vastasel juhul jääb pats ebaühtlane.

Kuumtöötlusest, sirgendamine jms.











Juuste värvimise kõrval on teine suurim kahjustaja keemiline sirgendamine/keemilised lokid. Ning nende järel on kohe kuumtöötlus. Oluline on lasta juustel loomulikult õhu käes kuivada. Kui muidu on harjumus võibolla hommikuti pead pesta, siis nüüd tuleks teha seda päeval/õhtul, kui oled koolist/töölt kodus ja pole kiire kuhugi. Et juuksed siledamad ja sirgemad jääksid, tuleks kasutada siluvaid shampoone, palsameid ja juustesse jäetavaid hooldusvahendeid(nt. Tigil on tootesari S-Factor, mis peaks siluv olema...aga selline smoothing/sleek/silk tootesari enamvähem igal juuksehooldus vahendite firmal olemas). Ka Matrix oranz sleek look sari peaks hea olema(aga kuidas kellelegi). Kui juuksed on rohkem lokkis, siis tuka osa saab kinnitada klambritega külgedele ja need kuivavad ise enamvähem sirgeks.

Kui juuksed kuivad, siis ei tohi kohe sirgendajate järele haarata! Ja kui haarata, siis kindlasti kuumakaitset kasutada(kuigi nende toimes ma just 100% kindel pole). Tuleb leida alternatiiv, mis ei eelda mingi kuuma eseme kasutamist. Mina olen suur krunni fänn, kuid alati saab õppida tegema endale ilusaid punutisi jms. Kui juuksed on eest lühemad ja ei mahu krunni, siis on heaks abimeheks peavõru ja kõige tavalisemad klambrid, millega külgmised juuksed kinnitada.

Samuti on kasulikum kasutada pehmeid juuksekumme, kuna need kõvad kummist hõõruvad ja lõhuvad juukseid.

Juuksevärv, triibud ja väljakasvatamine

Üleval pildil üleni blondeeritud juuksed ja alumisel umbes aasta hilem triibutatult.


Väga palju on tegureid, mis määravad meie juuste väljanägemise. Number üks on geenid, mille vastu ei saa me keegi. Number kaks on toitumine. Kolmandaks on oluline keskkond ja neljandaks, kuidas me ise nende eest hoolitseme. Täna kirjutan neljandast faktorist.


Kui juuksed on peenema kiuga, siis võib värvimine ja kuumtöötlus(sirgendamine, föönitamine jms.) neile väga viga teha. Kõige ilusam juuks on ikkagi terve juuks. Kui eelnevalt värvitakse kogu pead, siis tasub minna triibutamise peale üle. Esiteks juuksejuuri peab värvima iga kuu, kuid triipe võib vabalt käia 2-3 kuu tagant tegemas. Triibutamine on ideaalne abivahend ka juuksevärvi väljakasvatamisel. Mina pole tänaseks 6 kuud triibutamas käinud juba ja mu juukseid praeguse seisuga näeb eelmisest postitusest, kus peavõruga eputan:)


Näiteks: kui loomulik värv on kartulikoor(nagu enamikel eestlastel) ja blondeeritakse üle pea, siis järgmine kord võib paluda juuksuril teha keskmised või helepruune triipe(tihti nad tahavad väga tumedaid teha, kuna triibud kuluvad pesudega maha, kuid ärge laske ja valige ise meeldiv toon välja..liiga tumedad triibud võivad koledana jääda siiski). Järgmisel korral võib lasta ainult heledaid triipe teha, kui pruunid triibud ei meeldinud. Põhiline point on siin see, et pooled juuksed jäävad värvimata igal korral ja see säästab juukseid oluliselt ning nagu ka mainitud, siis triibutama ei pea iga kuu. Võibolla hakkab isegi enda loomulik värv meeldima ja kasvatate üldse välja:) Väljakasvatamise puhul ei soovita kindlasti korraga kogu pead enda loomulikku tooni värvida. Esiteks, juuksevärv on alati natuke teist tooni, kui enda juuks ja väljakasv on ikkagi näha. Teiseks, järsult tumedamaks värvimine võib shoki tekitada ja tuleb tahtmine kogu pea kohe tagasi heledaks värvida. Tark ei torma! Sammhaaval on see kõige valutum. Mina olin enda juukseid värvinud alates 13. eluaastast ja mul polnud enam halli aimugi, millised mu loomulikud juuksed on. 19 aastaselt hakkasin tegema pruune ja heledaid triipe ja mingi aeg ainult heledaid. Juuste olukord paranes ikka oluliselt. Varem ei saanud ma juukseid kunagi pikemaks õlgade piirist, nad lihtsalt murdusid ära. Tänu juuste kahjustamise vähendamisele olen sellest pikkusest läbi murdnud lõpuks. Samuti võib paluda juuksuril teha triipe kõige heledama värviga, mis pole blondeerija(üldiselt blondeeritakse heledad triibud ja blondeerija on kõige kahjulikum juuksele). Üks abivahend juuste säästmisel on veel: kui varem värvisite kogu pead või tegite kogu peale triipe, siis seekord laske teha ainult pealmistele juustele triibud. Alumisi juukseid pole niikuinii eriti näha ja milleks neid rikkuda:)


Kui juuksed on üleni mustaks värvitud, siis väljakasvatamisel on samuti parim lahendus triibutamine. Kogu pea värvimine toob tõenäoliselt oranzi tulemuse. Esimesel või ka teisel korral võib triibutades värv veidi kummaline ja oranzikas jääda(kuid siiski vana värvi juuksed veel varjavad seda piisavalt, et igatahes parem kui üleni oranz), edaspidi peaks värv ilusam tulema.


Kui mõelda üleüldiselt juuste peale ja mis toiminguid nendega teha, siis tasub alati aasta lõikes kalkuleerida. Päris oluline vahe tuleb, kas käia triibutamas 2 kuu tagant või juuksejuuri värvimas iga kuu. Juustesääst on 50% ehk siis aasta pärast on juuksed poole tervemad! Võib endale lausa plaani teha kalendrisse, see aitab meeles pidada, kaua on möödas viimasest juuksuriskäigust ja kuna tuleks uuesti minna.


Monday, March 22, 2010

Tedretähnid











Tedretähnid on nii armsad! Kunagi suhtusin neisse väikese kahtlusega ja just seetõttu, et mul nad endal on. Kuid nüüd ma lausa armastan neid! Kahjuks välja tulevad nad mul ainult tugeva päikesega, kuid kuna käin üpris palju soojamaa reisidel, siis saan oma ilutäpikesi piisavalt palju näha. Lisaks sellele, tähnide omanikud saavad mõne katvama jumestuskreemiga ja puudriga neid peita, kuid tähnideta inimestel on maru raske neid endale "näkku maalida". Isikupära lisavad need kohe kindlasti, tuleb osata need ka uhkusega välja kanda!

Sunday, March 21, 2010

Veel üks vahva juuste aksessuaar
















Selle ilusa peavõru kinkis mulle õde sünnipäevaks ja see kink läks otse kümnesse! Lisaks sellele, et peavõru on väga šeff, on see ka mugav ja ei aja pead valutama. Siin siis mõned pildid:)

Tuesday, March 16, 2010

Kett-peapaelad









Minu peapaelake:






Viimasel ajal on poode vallutanud kett-peapaelad. Või ma ei teagi, kuidas neid nimetada. Eelmine aasta leidis neid juba kõikjalt välismaa netipoodidest, see aasta on need ka meie poelettidel. Mulle meeldivad, loovad hippie-glam look'i. Samuti meenutavad veidi Vana-Kreekat ja koos ilusa kleidiga oled jumalanna valmis.

Saturday, March 13, 2010

Ülevaade toimunud laatadest

Niisiis. Alustame algusest. Näituste Hallis müüdi Quelle kaupu. Kuid enamus riided algasid suurusest 40 ja sobisid pigem vanemale generatsioonile(50+). Üks pluus õnnestus isegi suurus 54 leida. Uskumatul kombel sattusid mulle ühed 36 suurused bikiinid kätte(silma järgi rohkem suurus 34), mis olid päris ilusad. Eriti rohkem selles suuruses asju polnud. Teist korda ma sinna ei läheks.
Teiseks Buduaari Turg. Tartus oli see ikka VÄGA mõttetu! Mul on müüjatest kahju, kes kalli osalustasu pidid maksma ja loodan, et nad ikka said miskit müüdud. See, mis oli välja reklaamitud, oli küll päris erinev reaalsest. Võibolla siis Tallinnas olid kõik need asjad olemas Ühtegi "staari" ma ei näinud, ühtegi snäkki ei saanud, ühtegi asja ei ostnud. Moetooteid miinus 80% ma ei näinud kusagil. Nii kitsas oli ja vastik trügimine. Ruum ise oli ka mini. Enamus asjad olid suhteliselt mõttetud ja nii ülehinnatud. Totaalne pettumus!
Lillemüüri Täika oli chill nagu ikka. Seal ei pidanud piletit maksma ja sain tasuta home made kaerahelbe küpsiseid. Lisaks oli palju huvitavaid asju ülisoodsa hinnaga. Väga vahva üritus on see ikka. Käisin seal juba teist korda ja lähen sinna ka tulevikus.

Thursday, March 11, 2010

Laadad!


See nädalavahetus tuleb Tartus eriti tihe!

12-14 märts on Tartu Näituste Hallis riiete müük. Selline pealkiri ongi üritusel: "Riiete Müük", korraldajaks Discounter pood(Rannuti Kaubandus). Tartus seda poodi pole, seega mul pole halli aimugi, et mis seal müüakse, kuid lähen tsekkan üle. Kusagilt kuulsin, et pakutakse OTTO ja Quelle kaupu...kuid kas vastab tõele, saan homme teada. Homme algab see üritus kell 14(laupäeval kell 10).

Laupäeval 13 märts on kaks turgu/laata. Esiteks on Buduaari Turg Kaubahalli null korrusel(seal, kus kunagi Rademar pood oli). Sissepääs 15.- või 50.-(viimase variandi puhul saab Buduaar kevadise ajakirja kaasa). Kuna kohatasu müüjatele on päris kallis seal, siis ei kujuta hästi ette, et mida siis müüakse. Samal ajal toimub sama üritus ka Tallinnas, kus ma usun, on see märksa võimsam ja huvitavama kaubavalikuga. Üritus algab kell 11.

Teine laat laupäeval on Müürilille Täika. See toimub Genialistide Klubis(Botaanika aia vastas). Seal müüakse nii uusi kui ka kasutatud riideid, aksessuaare, jalanõusid ja üldse igast põnevaid asju. Tihti on mõni Eesti noor disainer oma loominguga kohal. Kaubavalik on täiesti seinast seina ja hinnad on üldjuhul väga soodsad ja alati saab ka kaubelda. Müürilille täika algab kell 12.

designer Kaismais


Kaismais ise




Kõrvarõngad ja lipsuga sall by Kaismais





Kaismais on suure ja sooja südamega Tartu neiu, kes valmistab eriliselt armsaid ehteid, salle ja muid aksessuaare. Kõik tema valmistatud asjad on unikaalsed ja kordumatud. Kahte täpselt samasugust ehet/aksessuaari pole ta siiamaani teinud. Tema loomingust leiab romantilisi salle, retro/gläm peapaelu, ülicool'e ehteid. Minul isiklikult on juba 4 salli tema kollektsionist. Eriti armastan neid lipsukesi, mida võib pea igalt teoselt leida.

Siin on tema äsjavalminud koduleht: http://kaismais.pri.ee/

Samuti võib hetkel leida tema valmistatud salle Tartus Tasku Camylandi poes ja peatselt ka Tallinnas Les Petites poes. Salle/ehteid teeb ta ka tellimuse peale(nii saab ise värvid jms valida).

Thursday, March 4, 2010

Blue and white stripes




Nagu ütles The Hills saates üks tegelastest Lo: "I'm such a sucker for blue and white stripes", siis pean tema nõrkusega ühinema. Eks need ole natuke meremehe stiilis ka ja see stiil on minu arvates koguaeg moes. Siin piltidel on mõningad triibulised asjad mu riidekapist(mõlemad on täielikud favoriidid). Tellisin need eelmine suvi Asos'st, kuid see aasta on kõik poed triibulisi asju täis. Sarnaseid papusid võib hetkel näiteks Seppäläst leida.

Tuesday, March 2, 2010

The 60's






















Ma polegi midagi moega seoses siia kirjutanud, et siit tuleb esimene moepostitus.


Kui küsida minult, et milline aastakümme mulle kõige enim sümpatiseerib moe vallas, siis selleks on juba mõnda aega olnud 60ndad. Paks lainerijoon, ilus ja naiselik stiil, tupeeritud kõrged krunnid ja patsid jne. Seepärast mulle ka vist Nicole Richie ja Sienna Miller meeldivad, kuna nende välimuses on läbivalt seda ajastut tunda. Samuti meeldib nende boheemlaslik-šikk look.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...