Tuesday, September 8, 2009

Jojobaõli, kookoseõli ja avokaadoõli


Niisiis, otsustasin paljukiidetud looduslikke õlisid veel proovida. Kuna poodidest oli suht raske neid leida, tellisin need neti teel Balscand nimelisest firmast. Kaup kiirelt käes ja hinnad okeid.

Niisiis esiteks jojobaõli. Pudel oli väga väike(30 ml), kuid õli seeeest väga hea. Kahjuks sai kiiresti otsa. Juustele mõjus väga hästi ja ka nahale. Võib küll uskumatu tunduda, et õli aitab rasu vastu, kuid nii see on. Jojoba õli võib kasutada rasuse peanaha ja näonaha puhul. Aitab peanaha probleemide korral ja näost pidi punne ka vähendama. Tundub uskumatu? Aga tõsi! Kui oma õlid postimajast kätte sain, kohtusin sõbrannadega ja läksime ühele neist külla. Hakkasime kohe õlidega katsetama ning ühel muidu siledanahalisel sõbrannal oli otsaette paar punnikest tekkinud. Niisiis, ta tilgutas jojobaõli vatipadjale ja tupsutas nahka ning järgmiseks päevaks...voila..punnid kadunud. Ka lõhn sellel õlil on täitsa mõnna. Meenutab Inglipai õli lõhna(kuid Inglipai ongi looduslikest õlidest kokku miksitud õli). Kui aus olla, siis tegin ise ka miksi endale, kuhu lisasin takjajuureõli, kookosõli, jojobaõli ja avokaadoõli. Kuid kookost on teistega võrreldes oluliselt rohkem, et domineerib veidi. Jojobasat veel..panin siis õli terveks ööks pähe ja ikka läheb õli veidi nahale(eriti, kui mulle meeldib juukseid ja nägu näppida ning ka padjakattelt kandub juustelt õli näonahale) ning hommikuks olid mu ei-tea-kust tekkinud paar punnikest otsaeest kadunud. Täiesti müstika. Ja ka juuksed olid mõnusad peale pesu! Aga kahjuks jah pudel väike, ning saingi ainult üksikud korrad kasutada.

Teiseks räägiks kookoseõlist ehk kookoserasvast. Kookosõlil on omadus toatemperatuuril rasvaks muutuda ja külmikus muutub see täiesti tahkeks. Soendades õli jällegi vedeldub. Andsin siis sõbrannadele ka potsikutega kookosõli kaasa ja kõik on vaimustuses. Seda on päris mõnus juustesse kanda ning kõikidest õlidest peaks see imenduma nii juustesse kui nahka kõige enam. Ka kookosõli peaks peanahale hea olema. Niisiis, sain järgmine päev oma brüneti sõbrannaga kokku, kes siis oli just kookosõli katsetanud ja ta juuksed läikisid, nagu ta oleks just värvimast tulnud. Juuksed tundusid nii terved ja ilusad..lausa sillerdasid(ennem oligi hädas veidi tuhmi värviga). Ja ka mulle endale meeldib kookosõli. Väikeses koguses võib seda ka seerumina kasutada. Kookosõli pidavat olema lokkis juuste omanikele kõige parem õli miskipärast. Niisiis mõlemale õlile plusspunktid minu poolt. Kookosrasva müüakse seal 1 kg miinimum.

Avokaadoõli olen kasutanud ainult korra ja ma ei mäletagi, et kas see tegi üldse miskit või ei. Pudel suht väike jälle, 50 ml. Igatahes mul pool pudelit veel alles, et proovin uuesti ja vaatan, mis see teeb:) Kuid üldiste omaduste kohaselt peaks avokaadoõli väga hea olema juustele ja nahale.

4 comments:

  1. Kui tellisite sealt kodulehelt kookosrasva(õli), siis tellisite 1kg? Kas seda võib ka juustesse kasutada ikka?

    ReplyDelete
  2. Jap, terve kilogramm tuli osta. Seda on üpris palju, enamasti tellin sõbrannadega mitme peale. Seda võib juustesse panna õlimaskina, nahale panna (ka päevitades), söögi sisse jne. Üks tuttav, kellel on pikad lokkis juuksed, kasutab seda juukseseerumine juuste otstes ja ei pese välja. Mina teen korralikult kõik juuksed kokku ja pesen maha.

    ReplyDelete
  3. Kui juukseseerumine kasutada, kas ta siis sulatab üles selle või lisab mingi vett vms?
    Mõtlen ka tellida seda, kuna on lokkis juuksed, siis vajavad erilist niisutust. Arvan, et teeksin maskina ja samas kasutaks ka seerumina, looduslik on parem :P

    ReplyDelete
  4. Kookosõlil on selline omadus, et veidi jahedamas keskkonnas muutub see tahkeks. Soojenedes sulab õliks jälle. Kui võtta rasvana ja käte vahel hõõruda, muutub õliks kehasoojusega. Seerumine kasutades tuleks seda üpris vähe korraga panna. Maskina võib panna nii palju, kui süda lustib:) Minu lokkidele sobis see maskina väga hästi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...