Wednesday, February 16, 2011

Brasilian Keratin Treatment (QOD Blow Dry)



Loomulikud lokid
Sirgendajaga läbi tõmmatud eest
Sirgendamata
Järgmine hommik

Kui ma kuulsin Brasiilia Keratiinihooldusest, siis esimesest hetkest kibelesin selle järele. Kuid salongides on hind krõbe, minu juuste puhul maksaks see vist ca 4000 EEK (ma arvutan hindasid ikka EEK'des) ja tegema peab seda iga paari kuu tagant. Niisiis hakkasin mingi aeg uurima netis ja leidsin peaaegu kümme korda odavama hinnaga selle vahendi. Tegin põhjaliku review'de uuringu ja otsustasin selle tellida. Niisiis tellisin sellise variandi: QOD Brasilian Keratin Treatment (neid on erinevaid).
Vaja läheb:
  • juuksevärvipintsel
  • potsik, kuhu möks valada
  • hea kvaliteetne sirgendaja, mis võtab vähemalt 220 kraadi celsiust välja
  • fööni
  • kammi
  • sügavpuhastavat shampooni (mul oli tasuta kaasas)
Protseduur näeb välja järgmiselt: juuksed pestakse sügavpuhastava shampooniga. Palsamit ega midagi muud juustesse ei tohi panna. Juuksed peavad olema 80% kuivad, seejärel tuleb hakata pintsliga väikeste salkude kaupa Brasilian Keratin Treatmenti juustele lisama. Vahendit soovitatakse peanahast cm kauguselt panema hakata. Seejärel kammitakse salk läbi kammiga. Kui kõik juuksed on vahendiga koos, tuleb juuksed fööniga täiesti kuivaks föönitada. Kuivatamine võib tavapärasest kauem aega võtta ja võib tunduda algselt nagu juuksed oleks väga rasvased, kuid ei tasu väga muretseda, see ei jää nii. Igaks juhuks mainin ära, et seda vahendit ei loputata välja. Esimene juuksepesu võib toimuda alles 3 päeva pärast, et vahend juustesse kinnituda jõuaks. Kui juuksed kuivad, tuleb väikeste salkude kaupa (ca 2 cm) juuksed väga hoolikalt läbi sirgendada ja vähemalt 220 kraadise sirgendajaga. Üldiselt soovitatakse GHD sirgendajaid, mul endal on GA.MA sirgendaja, mis on reguleeritava kuumusega ja 220 kraadi välja võtab. Üks salk tuleb 3-5 korda läbi tõmmata. Mina tegin selle protseduuri ise, kuid tegelikult on soovitatav keegi teine appi võtta, kuna tagumistele juustele on raske ise vahendit ühtlaselt panna ja sealt ka sirgendada täiesti korrektselt (nagu piltidelt näha, siis ka mul jäi tagant veidi laine siiski). 3 päevase kinnitumise perioodi jooksul ei tohi juukseid patsi panna, neisse klambreid panna või ükskõik mida teha, mis võib juustesse jõnkse tekitada. Kui juuks peaks niiskust saama selle aja jooksul, siis tuleks nad kindlasti föönitada kohe kuivaks ja üle sirgendada. Kui jõnksud peaks magamisest vms tekkima, siis tuleks need kohad üle sirgendada.
Tatatarratataaa!!! Ja tulemus: nagu ka piltidelt nägite, siis juuksed on ikka olulisemalt sirgemad, kuid siiski mitte pulksirged. Üldiselt olen ma väga rahul. Lokid võivad aegajalt armsad olla (rannas suvel), kuid üldiselt on nende hooldamine ikka väga tüütu ja tööl käies ei meeldinud mulle üldse lahtiste lokkidega olla. Föönitada neid ei saanud, kuna läksid siis väga kahuseks ja loomulikult õhu käes kuivasid mu õlgadest tsipa pikemad juuksed ca 5 (!!!!!) tundi! Tohutu ajaraiskamine. Nüüd olid juuksed tunni pärast 90% kuivad. Kui lõpus tsipa föönitasin, olid juuksed minutiga kuivad. Lokkidega läks föönitamine väga pikalt. Nii mõnus oli sõrmedega läbi juuste tõmmata, juuksed olid väga pehmed ja siidised. Lubatud läige oli ka juustel olemas.
Realistlikult ma ei arvanudki, et juuksed pulksirgeks läheksid, kuid neid on nüüd hulka lihtsam käsitleda. Ma saan hobusesaba teha ja see on ilus sirge, kõiksugused punutised jäävad ilusamana. Eriti oluline on tüütu tukaosa, mida muidu koguaeg sirgendama pidi. Plussiks on ka see, et isegi kui ma tõmban juuksed sirgendajaga läbi, siis sirgendajaga saab kasutada hulka madalamat kuumust (varem kasutasin 200-220, nüüd 160-180).
Brasiilia Keratiinihooldus pidi rohkem sirgemaks tegema töödeldud juukseid. Rikkumata niiöelda virgin hair puhul ei pidavat vahend nii hästi mõjuma või siis juuksed pidid kiiremini endise kuju omandama. Veel üks nüanss selle hoolduse juures on see, et vahend kulub juustest ära teatud aja jooksul, mitte ei kasva välja. Samas iga protseduuriga peaksid juuksed sirgemaks minema.
Ainsa miinusena läksid juukseotsad pisut kuivemaks, kuid samas väike hind üleüldise tulemuse juures! Võibolla see lihtsalt tõi mu kuivad juukseotsad välja lihtsalt, kah võimalik. Kindlasti ei ole see võrreldav sellega, mis keemiline sirgendamine mu juustega kunagi tegi. Teine ebameeldiv asjaolu oli juuste kuivatamisel ja sirgendamisel eralduvad toksilised aurud, mis silmad ja kurgu natuke kipitama panid. Youtube's tutorial'eid vaadates samas oli näha, et kanti kaitsemaske või kasutati ventilaatorit kohe kõrval. Mul polnud kumbagi, seega olen nüüd toksiine täis.
Edasiselt tuleks juukseid pesta sulfaadivaba shampooniga, kuna siis ei kulu vahend nii kiiresti juustest välja. Mina tellisin endale Tigi Foxy Curls komplekti, mille paari päeva pärast kätte saan. Veel peaks olema sulfaadivaba Tigi S-Factor Health sari, Bodyshopis mingi sari..kindlasti leidub palju sulfaadivabu shampoone.

7 comments:

  1. It is a big difference. Looking good.

    ReplyDelete
  2. Imeilusad lokid! Kui võimalik, siis teeks silmapilkselt vahetust. Nii jube on olla üks lakutud lammas :S

    ReplyDelete
  3. Suveks peaks mul lokid tagasi olema, kui ma just ei otsusta selle hooldusega jätkata. Üks plusspooli võrreldes keemilise sirgendusega pidi ka olema see, et hooldus kulub ühtlaselt välja, mitte ei pea seda välja kasvatama. Loodan, et asi läheb ka nii. Uuuh, ma usun, et kui sirgete juustega lokiihaldajad teaksid kui palju jamamist ja mässamist nendega on, siis mõtleksid kohe ümber. Ja kuivades iial ei tea, kas seekord tulevad normaalsed või mitte ja magades võivad minna kahuseks ja kammides lähevad seda igatahes. Iseenesest vahva, et täiskasvanu eas kellelegi ka meeldivad mu lokid, kuna nooremana mind ainult narriti nende pärast:D

    ReplyDelete
  4. Ohoh! Kaua sul protseduuriga aega läks ja kust sa selel vahendi said ja mis selle maksumuseks tuli? Äkki saad migni aja pärast kommenteerida, et milliseks juuksed muutunud?:)

    ReplyDelete
  5. Iseenesest aega võtab see sama kaua, kui juuste värvimine vist võtaks endal ja pärast föönitamine/sirgendamine. Ma arvan, et ca 2 tundi läks mul kokku. Päris kindel ei ole. Tellisin vanast heast kohast ebay'st. Ma päris täpset hinda ei mäleta, kuid jäi midagi 400-500 EEK vahele. Mina ostsin 50 ml potsiku ja mulle sellest piisas ilusti, isegi väike tilk jäi põhja alles, et tuka osa jaoks piisaks ületegemiseks. Kui juukseid on rohkem, siis tasuks 100 ml tellida või rohkem.
    Plaan mingi aja tagant juuste olukorrast teavitada oli täitsa olemas, et kuu pärast tasub blogi tsekata uuesti. Hetkel on juuksed nii siledad ja pehmed, et ei suuda näppe neist eemal hoida:)

    ReplyDelete
  6. Sattusin tàiesti juhuslikult su blogi lugema, olen ise sarnast hooldust teinud. (Global Keratin) Alguses olin lausa shokis- milline muutus juuksestruktuuris,they seemed perrrfect! aga siis rààkides pikemalt enda juuksuriga (kes selle tegemise àra l6petas eventually) ja uurides netist infot, kadus mu entusiasm àra.. nimelt on 80% sellistest hooldustest organismile vàGA kahjulikud. Sisaldab "formaldeide" itaalia keeles, keemiline valem CH2O..sorry eestikeelne nimi ei tule kohe meelde, olen suht kaua vàlismaal elanud. Seda ainet peetakse vàhkitekitavaks (lisaks allergiatele, nàgemishàiretele jne). Mu juuksur, kes mulle seda hooldust 2 korda tegi ning pàrast seda end yksikasjalikult informeeris, ehmatas mu pàris àra. NIISIIS, et mitte kliente kaotada toodi kiirelt ameerikas turule (ma kasutasin seda ameerika oma mitte brasiilia oma..brasiilia oma on kindlasti veel vàhem kontrollitud) uue koostisega sirgendusvedelik ILMA selle CH20'ta mida ma suure joovastusega ka kohe proovisin..kahjuks ei m6junud see protseduur enam sugugi nagu eelmised 2.. nagu oleks tavalist maski teinud. Ok sain aru, et tuli vàga segane jutt kokku igatahes.. uuri palun vàga hàsti kus kohast see toode pàrineb ja mida sisaldab, sest tervisega pole m6tet riskida! Greetings, Siiri

    ps. ma pole arst, lihtsalt tulevane keemik, kes endiselt perfektsetest juustest unistab :)

    ReplyDelete
  7. Ma olen kursis jah, et need kipuvad Formaldehüüdi sisaldama ja antud aine kohta olen juba uuringu teinud. Kui juuksurina igapäevaselt teha, siis on tõesti kahjulik, kuid kui 2 kuu tagant korra, siis ma arvan, et elab üle. Siin elus on pooled asjad kahjuks kahjulikud.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...