Saturday, January 12, 2013

Waldmann and coffee







Well I started my day with a nice cup of coffee which I added whipped cream..yammi.
And I end my day with a Waldmann's cake I made yesterday. It's delicious, made from marzipan and lemons.

It's actually quite easy to make.
The bottom side:
Whip 600 grams of Marzipan with 5 egg whites. Pour the dough into 26 cm diameter round cake tin. Bake it in the oven with 175 degrees approx 25 minutes.

The Topping:
Add 300 ml of whipped cream (50 g sugar added) to 400 grams whipped cream cheese (another 50 g sugar added). Then peel 2 lemons and add the crust to the mixture. Also squeeze the juice out of those 2 lemons and add this also to the mixture. 

Add the topping to the bottom side and voila!

 

Täna alustasin enda päeva mõnusa vahukoorese kohviga ja lõpetan magus-hapu koogiga.
Koogiks on Waldmanni tort/kook. Ma käisin hiljuti Komeedis ja maitsesin seda ja lihtsalt pidin üritama ise seda järgi teha. Niisiis ma googeldasin kooki ja leidsin Nadja retsepti, kuid ma otsustasin seda veidike kohendada. Kui Nadja retseptis on kaks koogipõhja (üks pannakse põhja ja teine peale), siis ma otsustasin ainult ühe põhja teha.

Waldmanni tort

Põhja jaoks tuleb 600 grammi martsipani nii väikesteks tükkideks tükeldada kui võimalik. Seejärel tuleb lisada 5 munavalget ja vahustada. Martsipan on suhteliselt nätske, seetõttu võtab mikserdamine veidi aega. Kui hapukoore laadne mass on saavutatud, siis tuleks valada tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Mina küpsetasin kooki ca 30 minutit ja põhi läks natuke kõrbema. Seega 25 minutist peaks vist piisama 175 kraadises ahjus.

Kreemi jaoks tuleks vahustada 300 ml vahukoort 50 grammi suhkruga. Seejärel vahusta eraldi kausis 400 grammi toorjuustu 50 grammi suhkruga. Lisa vahukoor toorjuustule ja sega.
Riivi 2 sidruni koor ning pigista nende mahl välja. Lisa kreemile.

Seejärel pane kreem põhjale ja voila! Minul püsis kreem ilusti koos ja põhi ei tulnud ka kõva (kõrbenud osa kraapisin õrnalt ära enne kreemi lisamist).

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...